Aşadar, ziua de astăzi cu unele dintre sărbătorile ei ar putea fi ziua preferată a multora dintre noi-Ziua dropsurilor
Scorţişoară sau mentă. Caramel sau căpşuni. Dropsurile sunt delicioase, indiferent de aroma preferată a fiecăruia.
Dropsurile erau preparate încă de pe vremea vechilor egipteni, care aveau propria lor versiune, din miere amestecată cu diverse nuci şi fructe, spre deosebire de dropsurile de azi, realizate aproape exclusiv din zahăr.
Utilizat încă din secolul al XIII-lea, cuvântul englezesc „candy” a fost probabil derivat din cuvântul arab „qandi”, care se traduce literal prin „făcut din zahăr”. În secolul al XIV-lea, industria bomboanelor s-a dezvoltat în Europa, producătorii de bomboane fierbând zahărul şi combinându-l cu nuci şi fructe, la fel ca predecesorii lor din Egiptul Antic, potrivit Daysoftheyear.com.
Până în secolul al XIX-lea dropsurile au devenit tot mai populare în Anglia şi în America de Nord, însă azi industria care le produce este uriaşă şi răspândită în întreaga lume.
Celebraţi #HardCandyDay mergând la un magazin şi cumpărând o pungă sau două de dropsuri cu diverse arome. Încercaţi câteva şi aduceţi-vă aminte de cele de care vă bucuraţi când eraţi mici!
Mai multe detalii în cotidianul Observ NEWS
Urmărește observnews.ro și pe Google News