Ceaiul este o băutură străveche, consumată de mii de ani, proprietățile sale terapeutice fiind descoperite în secolul al IV-lea î.H., când acesta făcea parte din consumul zilnic al locuitorilor din Birmania și Thailanda.Doar apa depăşeşte această licoare în clasamentul celor mai populare surse de hidratare la nivel mondial.
Proprietăţile terapeutice ale infuziilor de plante au fost descoperite în urmă cu 6 milenii, când ceaiul făcea parte din consumul zilnic al locuitorilor din Birmania şi Thailanda.
În anul 1610, venind dinspre Asia, o corabie olandeză a adus pentru prima oară frunze de ceai în Europa. Costurile ridicate de livrare au făcut ca multă vreme ceaiul să fie “băutura oamenilor bogaţi”.
În 1890, sir Thomas Lipton i-a scăzut preţul, eliminând intermediarii din piaţă.
Ceaiul a devenit mai apoi o băutură accesibilă pentru toate categoriile sociale.
La începutul anilor 1900, în SUA a apărut ceaiul rece, o afacere foarte profitabilă. Cam tot atunci au fost create şi practicele pliculeţe de ceai.
Mai multe detalii în cotidianul Observ NEWS
Urmărește observnews.ro și pe Google News