Telemeaua de Ibăneşti urmează să fie certificată la nivel mondial, dacă nu știați este și primul produs lactat din România protejat la nivel european, fiind adăugat în 2016 în Registrul Denumirilor de Origine Protejate şi al Indicaţiilor Geografice Protejate.
Telemeua este produsă din ingrediente naturale de pe Valea Gurghiului, după o rețetă tradițională, specifică acestei zone geografice. Astfel, a rezultat un produs de înaltă calitate, care se remarcă prin gustul său unic. Datorită ingredientelor sale și a felului în care este produsă, această telemea reprezintă o alegere mai sănătoasă, comparativ cu alte brânzeturi similare.
Telemeaua de Ibănești a luat naștere în anul 1994, din ingrediente locale, ceea ce a contribuit la aroma sa specifică și la gustul inconfundabil. Folosirea laptelui provenit de la vaci crescute în această zonă precum și metodele de preparare ajută acest sortiment de telemea să iasă în evidență față de alte brânzeturi.
Urmărește observnews.ro și pe Google News