
Descoperiţi cum o miere de tei calitativă este mai mult decât o alternativă dulce, ci un adevărat izvor de sănătate.
Alături de mierea de salcâm şi cea polifloră, mierea de tei este printre cele mai apreciate şi căutate tipuri de miere. Obişnuiţi să o găsim aproape în orice supermarket, este important să ştim să selectăm doar produse naturale, să-i cunoaştem proprietăţile şi beneficiile, în timp ce o integrăm în alimentaţie.
Mierea crudă – tot ce este mai bun de la natură
Indiferent de sortimentul preferat, trebuie să facem distincţia dintre mierea crudă şi cea procesată termic. Pe bună dreptate, mierea crudă este numită încă din vremuri străvechi „miere vie” datorită caracteristicilor sale absolut extraordinare. Desigur că o miere cruda de tei nu face excepţie. Acest aliment pur este foarte bogat în vitamine, minerale şi enzime care sprijină organismul în lupta cu multe afecţiuni supărătoare. De reţinut că o prelucrare termică excesivă duce la pierderea proprietăţilor care determină ca mierea să fie unul dintre cele mai sănătoase alimente naturale.
Remediu naturist folosit din cele mai vechi timpuri
Concentraţia generoasă de vitamine din grupul B, antioxidanţi, dar şi polen face ca mierea de tei să fie un excelent remediu naturist pentru probleme supărătoare de sănătate precum răceli, bronşite, afecţiuni digestive, etc. Mierea de tei are efect terapeutic atât asupra corpului, cât şi a minţii. În locul unui somnifer, ce poate avea şi efecte adverse, o linguriţă de miere de tei luată seara este cu mult mai bună. Să rezervăm mereu un loc în cămară borcanului de miere de tei 500g pentru întreaga familie.
Mierea – ingredientul principal pentru reţete savuroase
Bineînţeles că mierea poate fi consumată ca atare, în scop terapeutic, dar şi integrată în reţete şi preparate dulci. Sosurile sau dressing-urile pentru salate pot deveni mai gustoase şi sănătoase dacă încorporăm şi puţină miere. Un preparat simplu cu pui va avea o altă savoare şi textură dacă adăugăm reţetei şi miere. Ultimele, dar nu cele din urmă sunt deserturile. Prăjiturile clasice, ca la mama acasă, cu foi cu miere, plăcintele sau tartele cu fructe sunt deosebit de aromate şi mai bune pentru dietă decât cele îndulcite doar cu zahăr.