
Un vin bun face diferenţa dintre o cină obişnuită şi una deosebită.
Nu sunt nici albe, dar nici roşii, sunt fine, uşoare, dar au o complexitate şi un caracter aparte. Vinurile rose au propria lor poveste care se regăseşte în fiecare sticlă şi este dusă mai departe cu fiecare pahar savurat alături de cei dragi. Acest sortiment a devenit tot mai popular datorită aromelor surprinzătoare, dar şi asocierilor culinare excelente. Nici rose-ul nu este de sine stătător, având variaţii care mai de care mai interesante. În continuare, vă propunem o selecţie de vinuri rose care vor diversifica până şi cele mai simple mese.
1. Vin rose sec – Pinot Rose
Deschidem lista cu un vin roze sec plin de savoare. Culoarea pastelată, aroma discretă şi notele specifice date de fructele roşii de pădure sunt cu adevărat o încântare. Parfumul florilor de bujor completează gustul inconfundabil al acestui vin deosebit. Prospeţimea, aciditatea şi textura fină îl face o alegere perfectă atunci când felul servit la cină este peştele, cum ar fi păstrăvul sau tonul. Experienţa culinară va trece în mod sigur la un alt nivel.
2. Miraz Roze
Acesta este, de asemenea, un vin rose sec, dar are caracteristici distincte. Ambalat elegant, vinul în nuanţe roz plăcute poate fi o idee originală de cadou sau o manieră ideală prin care să ne întâmpinăm până şi pe cei mai pretenţioşi oaspeţi. Mixul de fructe precum coacăzele roşii şi zmeura, împreună cu tuşele florale de bujor şi tradafiri vor delecta pe oricine îl încearcă. Alături de o salată proaspătă sau o friptură uşoară de pasăre, dar şi consumat ca atare este foarte bun.
3. Sweet Pinot Rose
Ultimul, dar nu cel din urmă este un vin rose demidulce care nu va trece neobservat. Servit rece, la cel mult 12 grade, acest vin creat în ediţie limitată nu va dezamăgi. Din contră, combinaţia de flori şi fructe transformă degustarea într-un moment special. Cu o tentă uşor amăruie, dar echilibrat de fructele de pădure, vinul rose cu o notă de pomelo încântă pur şi simplu. Asocierea cu mâncăruri şi deserturi aerate îi pune în valoare aceste calităţi.