A avut loc ședința Colegiului Prefectural Dâmbovița.În scopul prevenirii apariţiei toxiinfecţiilor alimentare în perioada Sărbătorilor Pascale 2023, la nivelul județului Dâmbovița a fost întocmit un plan de măsuri specifice de intensificare a controalelor sanitare-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor asupra modului de procesare, depozitare, transport şi valorificare a cărnii de miel, ouălor şi altor produse alimentare al căror consum creşte considerabil, în mod tradiţional, în această perioadă.
„Am aprobat în cadrul ședinței Colegiului Prefectural, ”Proiectul de Hotărâre pentru aprobarea Programului de măsuri privind intensificarea controalelor sanitar – veterinare și măsuri dispuse pentru prevenirea toxiinfecțiilor alimentare în perioada Sărbătorilor Pascale 2023”. Măsurile ce urmează a fi implementate vor fi aduse la cunoștința dâmbovițenilor, în zilele următoare, de către reprezentanții Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Dâmbovița.
Am cerut DSVSA intensificarea acțiunilor de control și strictețe în verificarea legalității activității agenților economici, astfel încât consumatorii să beneficieze de produse de calitate. De asemenea, am solicitat reprezentanților din cadrul structurilor Ministerului Afacerilor Interne să depună toate eforturile în vederea asigurării ordinii și liniștii publice, pentru ca fiecare cetățean să fie în siguranță, mai ales cu prilejul sărbătorilor de Florii și de Paște.” a transmis prefectul județului Dâmbovița,
Mai multe detalii în cotidianul Observ NEWS
Urmărește observnews.ro și pe Google News