În perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Dâmbovița (DSVSA) va desfășura o serie de controale pentru a preveni riscurile de toxiinfecții alimentare și a garanta siguranța produselor consumate de dâmbovițeni. Aceste verificări vor fi efectuate de medicii veterinari din cadrul DSVSA și al circumscripțiilor sanitare veterinare oficiale, având ca scop asigurarea calității alimentelor destinate consumului.

Controalele se vor concentra pe siguranța alimentelor din piețele agroalimentare, abatoare, unități de procesare, dar și în unități de vânzare cu amănuntul precum restaurante, cofetării sau hipermarketuri. În plus, DSVSA va monitoriza atent circulația și sacrificarea mieilor, cu respectarea strictă a normelor de bunăstare animală și igienă alimentară.Permanența va fi asigurată inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică, iar consumatorii vor putea sesiza orice nereguli legate de siguranța alimentelor
Măsurile specifice vizează și comercializarea cărnii de miel, ouălor, produselor lactate și a peștelui, pentru care se vor verifica respectarea normelor sanitar-veterinare și condițiile de igienă necesare. De asemenea, inspectorii vor intensifica controalele asupra transportului produselor de origine animală.
DSVSA Dâmbovița recomandă consumatorilor să achiziționeze produse doar din surse autorizate și să verifice marcajele de conformitate.
Mai multe detalii în cotidianul Observ NEWS
Urmărește observnews.ro și pe Google News