Poți verifica produsele neconforme prin intermediul Alertelor existente în Aplicația GRATUITĂ InfoCons! Se poate întâmpla să mergem la cumpărături și din goană sau neatenție să alegem de pe raft un produs defect. Dacă se întâmplă să întâmpinați o astfel de situație, nu înseamnă că trebuie să păstrați produsul respectiv. Indiferent dacă este un magazin virtual sau ați cumpărat produsul pe o rețea de socializare, pentru început poți solicita vânzătorului înlocuirea produsului sau returnarea banilor.

Dacă ați cumpărat un produs iar neconformitatea a fost descoperită abia acasă, cumpărătorul poate depune plângere la agentul economic. Acesta are la dispoziție 14 zile calendaristice pentru a soluționa revendicările. Dacă agentul economic nu întreprinde nicio acțiune, persoana este în drept să se adreseze către autoritatea competentă cu o reclamație. Dacă nu deține bon fiscal sau alt document care să confirme cumpărarea produsului, poate atașa la reclamație alte dovezi, cum ar fi: înregistrarea convorbirii telefonice cu vânzătorul, discuțiile pe Messenger sau SMS.
În baza legislației UE, dacă produsele pe care le-ați cumpărat se dovedesc a fi defectuoase sau nu arată conform descrierii, comerciantul trebuie să le repare, să le înlocuiască, să le reducă prețul sau să vă returneze banii.
Mai multe detalii în cotidianul Observ NEWS
Urmărește observnews.ro și pe Google News