ISU Dâmbovița face apel către cetățeni! Opriți-vă din incendierea terenurilor și a miriștilor pentru arderea vegetației uscate. Aceste acțiuni iresponsabile pun în pericol viața oamenilor și distrug habitatul unor animale.
În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Dâmbovița au avut loc mai multe incendii de vegetaţie.

Incendiu de vegetație uscată în Scheiu de Jos. Detașamentul de Pompieri Găești a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă.
La fața locului, echipajele de intervenție au constatat faptul că arde vegetație și lăstăriș pe o suprafață de aproximativ 5000 mp.
S-a intervenit și în cazul unui incendiu de vegetație uscată în localitatea Doicești.
Detașamentul de Pompieri Pucioasa a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă.
A ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 2 hectare.
Incendiu de vegetație uscată și în comuna Sălcioara, sat Bănești.
S-a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă de la Detașamentul de Pompieri Titu.La fața locului, echipajele de intervenție au constatat că arde vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 4 ha, fără risc de propagare.
Incendiile de vegetație pot reprezenta o amenințare majoră pentru comunități și mediul înconjurător. În condiții de vânt puternic, focul se propagă cu rapiditate, iar efortul pompierilor pentru a-l stinge este imens.
Din cauza riscului mare pe care îl prezintă aceste incendii, rugăm populația să fie conștientă și responsabilă, să ia măsurile adecvate pentru a preveni izbucnirea incendiilor și să evite arderea intenționată a vegetației uscate.
Potrivit prevederilor legale, arderea miriștilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărișurilor sau vegetației ierboase este strict interzisă (articolul 94, alineatul (1), litera n, din OUG nr.195/2005 privind protecția mediului) și constituie contravenții, sancționându-se cu amendă de la 7.500 lei (RON) la 15.000 lei (RON), pentru persoane fizice, și de la 50.000 lei (RON) la 100.000 lei (RON), pentru persoane juridice.
Iată cum poți contribui la prevenirea acestor situații:
– Nu aprinde vegetația uscată! Este interzisă arderea miriștilor și a resturilor vegetale.
– Renunță la utilizarea focului în zone cu potențial de incendiu sau în condiții de vânt intens.
– Fii precaut cu țigările aprinse și nu le arunca fără grijă.
Mai multe detalii în cotidianul Observ NEWS
Urmărește observnews.ro și pe Google News